Utrustning för nybörjaren

Cykling är en sport och träningsform som ser många nykomlingar varje år. För att få en bra upplevelse är det viktigt att veta vad man kan förvänta sig när man börjar. Det är också klokt att tidigt börja titta på att skaffa sig lite mer anpassad utrustning.

Hjälmen

Hjälmen är ju en självklarhet ingen ska behöva förklara vikten av. Rådet de flesta cyklister skulle ge är att köpa en så dyr hjälm som man känner att man har råd med. En bra hjälm kan hålla riktigt länge. Det är dock viktigt att veta att så fort en hjälm blivit skadad, även om det bara är en spricka, ska man skaffa sig en ny. Bara en liten skada kan förhindra hjälmen att skydda ordentligt.

Skorna

I början är det vanligt att cykla med ett par vanliga skor. Alla som dock vill satsa seriöst på cykling kommer förr eller senare att behöva skaffa sig ett par cykelskor. Det kommer att kännas ovant till en början, men det går ganska snabbt att vänja sig. Och efteråt kommer man ifrågasätta varför man inte gjorde det tidigare.

Kläderna

När det kommer till cykelkläder har nog alla sett se väldigt tighta kläderna cyklister använder. Dessa är på grund av att kläderna ska ge så lite extra vindmotstånd som möjligt. So fort något börjar fladdra i luften är det bara i vägen.

Comments Are Closed