Sporta om vintern

Nu när kylan har börjat komma krypandes och vintern är nära så är det dags för många att ställa undan cykeln tills nästa vår. Men självklart ska man hålla sig aktiv trots att kylan kanske inte direkt motiverar för utomhusaktiviteter. Just därför kommer här några tips på alternativ till cyklingen i vinter:

  • Trots att graderna är låga är det ofta underskattat med en löprunda. När man springer på vintern så kan det kännas tyngre, men med rätt klädsel och inställning så är det en perfekt träningsform även de allra kallaste dagarna. Tänk på att hålla händer och huvud varma, spring inte för långa rundor och klä dig i flera lager av bra kvalitetstyg.
  • När sedan snön kommer så blir ju det mesta ett träningspass. Skottning, balansgång på isiga trottoarer, pulsa fram i hög snö och så vidare. Men snön öppnar ju dessutom upp för de roliga vinteraktiviteterna som man kanske till och med längtat efter. Åka skidor, snowbord eller pulka är aktiviteter som både är roliga och kan ersätta vilket träningspass som helst. Hemma har det precis köpts en snowracer på Länna Sport så ungarna och jag har roliga planer för när första snön faller.
  • Långfärdsskidor och långfärdsskridskor är verkligen något att prova på när vintern har kommit på riktigt. Det är sporter som allt för ofta underskattas, och det pratas inte om hur både trevligt det är, och vilken träning det ger. Särskilt långfärdsskidor aktiverar hela kroppen och det blir något av en intervallträning beroende på terrängen man har tillgång till.

En sak som är viktig att poängtera när det gäller vinteraktiviteter och vintersport så är det att man måste tänka lite extra på säkerheten. Det är ju i regel halt, hårt och isigt kallt, vilket ökar risken för olyckor.

Comments Are Closed