När den gamla cykeln gått sönder – köp en ny

Alla fordon i trafiken måste emellanåt genomgå undersökningar av säkerhets skäl. Det gäller även för cyklar. I snitt ska cyklar gå igenom service efter 400 mil. Distansen varierar dock beroende på underlaget som du använder din cykel på.

Med tanke på att vi i snitt cyklar i en hastighet på 20 km/h innebär det att din cykel ska undersökas efter 200 timmars användning. Att konstant gå igenom dessa undersökningar medför dock höga kostnader. Därav bör du vid större skador köpa en ny. Är du en erfaren cyklist? Gör det lätt för dig och beställ på nätet när det är dags för din nästa cykel.

Fördelen med att cykla

Har du inte ännu upptäckt glädjen med att cykla? Då kan du också passa på att köpa en ny cykel. Inte nog med att cykling gör pendlingen till jobbet roligare än att trängas i kommunaltrafiken, det ger även ett flertal hälsofördelar. Exempelvis minskar det risken för hjärt- och kärlsjukdomar med hela 45 %. Utöver det blir du mera fokuserad på jobbet tack vare den dagliga motionen och du blir gladare rent generellt. Sist men inte minst bidrar du till en minskad påverkan på miljön. Tar du cykeln till jobbet mår alltså både du och din omgivning bättre.

Comments Are Closed