Motorcykelsport

En annan sport som går på två hjul är motorcykelsport. Den största tävlingen inom all motorcykelsport är MotoGP, som också är den mest prestigefyllda serien när det kommer till roadracing.

För att förklara vad serien är kan man säga att MotoGP är för roadracingen vad F1 är för bilsporten. Det går fort på banorna och motorcyklarna flyger fram i oerhörda hastigheter. Det är lätt att förstå varför MotoGP är så pass populärt att följa.

Den största frågan inför årets World Championship är om Marc Marquez kommer att kunna försvara sin position som världens bästa förare. Det han gjorde förra säsongen var sannerligen imponerande, han lyckades som den första rookien på 35 år med bedriften att vinna. Ingenting talar för att den spanske 20-åringen inte ska kunna upprepa bedriften. Du kan läsa mer om Marquez på MotoGPs officiella hemsida.  Enligt spelbolagen är det också just Marc Marquez som har störst möjligheter att vinna. Oddsen på honom är låga och ligger i nuläget på 1.90 gånger pengarna, men de är ändå inte så låga att det inte är värt att spela på honom.

Han är helt klart favoriten och att få de bra oddsen på favoriten är inte så tokigt. Marquez största hot är Jorge Lorenzo och ett spel på honom ger dig som satsar 2.60 gånger pengarna. Om du är ute efter en högoddsare bör du kolla in Daniel Pedrosa, oddsen på honom ligger på hela 6.00. Som du ser är det inte bara tävlingen i sig som är spännande, du kan göra MotoGP:n ännu mer intressant och nervkittlande genom att spela på utgången.

Du kan följa MotoGP både på tv och genom andra medier på internet. Bäst ser du förstås MotoGP med andra motorsportsintresserade där ni kan diskutera utgången och allt som händer under loppet.

Comments Are Closed