Cykla med hund

Om du och din hund behöver motion så är det ett ypperligt sätt att cykla med hund för att åstadkomma detta. Det finns självklart saker som du måste tänka på innan ni ger er ut för första gången och det är att du bör träna hunden med detta.

Du får inte börja allt för tidigt utan låta hunden växa klart och att inte träna för hårt i början. Hunden måste få vänja sig vid att springa bredvid din cykel och känna sig bekväm med detta. Det finns bra produkter hos Häromi för din hund som du kan beställa och få inom ett par dagar. Ett cykelfäste från Dogman är det självklara valet om du ger dig ut på cykel tillsammans med din hund.

Det är viktigt att veta hur pass mycket man kan anstränga sin hund. En hund med dåliga höfter och leder kanske man inte kan ta med på sina cykelturer. Däremot en spänstig och frisk hund är som helst inga problem att ta med. Börja med kortare turer så att hunden får känna på hur det fungerar. Det kan räcka att första gången bara styra cykeln med hunden kopplad till cykelfästet.

Du känner din hund bäst och ser hur mycket som hunden klarar av, men pressa inte den allt för hårt någon gång då ni är ute med cykeln. Låt den få känna att den springer i sin takt. Det finns fler bra tips från tidningen Härliga Hund som du kan läsa. Och du, glöm inte reflexer både på dig och din hund om ni är ute kvällstid i mörkret.

Comments Are Closed