Cykelskor

Cykelskor är skor speciellt utvecklade för cyklister, med fästen som bland annat SPD, Campagnodo eller Crank Brothers och bland många är Izumo, Shimano, Scott och Pearl populära tillverkare.

Det finns olika skor beroende på användningsområden. Mountainbike, downhill och trail kräver en sorts skor medan utomhusracing och inomhusspinning kräver cykelskor anpassade för detta. Det är kanske lätt att tro att det är något som är bara för eliten, men man märker en enorm skillnad med bra cykelskor genom ett bättre rundtramp och 40% mer effektivitet.

Detta innebär i sin tur att du arbetar större muskelgrupper, då du får en helt annan kraft i pedalvarvet. När du sitter fast, trycker du inte bara ner pedalen utan även på väg upp använder du full kraft. Du riskerar inte heller att halka. Hos erkända sportbutiker ger de dig guidning för att hitta den typ av skor som passar för dig och den cykelsport du utövar. Där kan du också prova ut rätt modell hos bland annat Länna Sport, som erbjuder många olika varianter av cykelskor för alla olika tillfällen. De hjälper dig att prova ut den storlek som är rätt för dig samt med sin expertis, ger värdefulla tips och råd. .

Du kommer upptäcka att sulan är styvare och har en annan vinkling än på en normal sko, detta förhindrar att du får värk i fötterna, som vid långdistanscykling och vinklingen optimerar rundtrampet. Det kan låta obehagligt att sitta fast men det är verkligen inte obehagligt eller svårt, är du osäker så kan du fråga i butiken eller höra dig för med andra sportentusiaster som använder sig av sko/pedalsystemet.

Comments Are Closed