Cykel som träningsredskap

Cykel är ett fantastiskt fordon att använda sig av, både som transportmedel men också som träningsredskap. Cykling är en relativt skonsam träningsform som inte tär på din kropp allt för mycket. Du kan snabbt bygga upp din kondition genom regelbunden cykelträning.

Bra utrustning för din cykelträning

Det första du bör göra är att köpa dig en bra cykel för din träning. Ta en koll hos Cykelkraft som säljer cyklar online. Du hittar allt från standardcyklar till racingmodeller om det är vad du önskar dig. Se till att köpa dig cykelhjälm och annat som är bra att ha vid din cykelträning. Som med all träning så gäller det att börja efter din kapacitet och inte gå ut för hårt under den första tiden. Allt eftersom du känner att du orkar mer så kan du både öka ditt tempo när du cyklar men också öka längden på dina träningsrundor.

Tips till dig som nybörjare

Det är inte allt för komplicerat att börja med cykelträning men det kan vara bra att kolla in tips och råd som exempelvis tidningen Bicycling ger till den som tänker börja cykelträna. Ju mer du tränar desto mer kommer du att orka. Ett bar tips är också att villa mellan de olika passen. kroppen måste få återhämta sig och få vila. Försök även att kombinera med annan typ av träning så du får en mer allsidig träning som är bra för din kropp. Efter du har hållit på ett tag så kan du med stolthet kanske ställa upp i något cykellopp som till exempel Vätternrundan.

Comments Are Closed